Og ung venezuelaner – 8 mere nu ude!

Det rykker voldsomt på spillerfronten i Malaga CF – klubben med de store indre udfordringer. Ingen klub i spansk fodbold skiller sig af med så mange spillere og ingen erhverver så mange nye. De senest to nye særdeles spændende. Ikke mindst den 27-årige fløj Jairo Samperio, en teknisk velfunderet og tempofyldt spiller med erfaring fra Europa League i hans tid i Sevilla i sæsonen 2013-2014. Med senere spillesteder i tysk fodbold i klubberne Mainz 05 og Hamburg SV. Hans kontrakt bliver lidt større end discount-budgettet I denne sæson i Malaga CF – og den lyder på to sæsoner. En spiller klubben satser på.
Jairo fik i 2011 som 18-årig La Liga-debut for Racing Santander i en 0-0 dyst mod Real Madrid. Og han opnåede 6 U-landskampe for Spanien i hans Sevilla-optræden.
På plads som wing-back ankommer den 23-årige Josua Mejias med 11 U-landskampe for Venezuela på bagen. Han ejes af Leganes i Madrid med de seneste to sæsoner lejet ud til Gimnastic, Cartagena og Atletico Madrid B. I Madrid skulle han have haft en forrygende sæson.

Malaga CF har manglet at skille sig af med otte spillere. Enten ved frivillig afgang, som nogle allerede har foretaget med kontrakt i andre gode klubber, eller ved en såkaldt ERE-ordning med fratrædelseskompensation. Det drejer sig om Diego Gonzalez, Luis Hernandez, Boulahroud, Rolon, Juanpi, Pacheco, Renato Santos og Cecchini – sidstnævnte spiller pt. i argentinsk fodbold. De accepterede tirsdag aften en ERE.
Når de er afviklet har Malaga CF stillet klubbens mest talentfulde spiller, den 23-årige Luiz Munoz, en kontrakt i udsigt. Han er født i Malaga og noteret for ni U-landskampe for Spanien. Han er ombejlet, men vil næsten for enhver god pris blive i sin fødeby. På midtbanen fremstod den 1.80 meter høje midtbanespiller som en af de dominerende kræfter, da Malaga CF i sidste sæson bevarede sin status som 2. divisionsklub.
Han er elsket af fansene, der hungrer efter på ny at komme på Estadio La Rosaleda.