Selv de mørkeste skyer bliver på et tidspunkt afløst af solskin, ligesom en svær sæson for Malaga CF blev afsluttet med et brag af en sejr på 3-0 mod CD Castellón, den første sejr efter 7 kampe uden.
Det rækker til en 12. plads i divisionen; ikke så ringe endda. Det giver mulighed for optimisme for næste sæson, hvor Malaga CF skal spille sig ind i og tilbage til La Liga i den bedste række.

Det kan godt være sandt, at CD Castellón ikke havde noget at spille for, andet end æren – men det er trods alt også en vigtig faktor i fodbold, hvor alle tager på banen for at vinde hvis det er muligt.
Det var ikke muligt i går, hvor Malaga CF spillede en i sandhed gennemført god kamp og det var hvad der skulle til.

Allerede indenfor de første otte minutter havde både midtbanespilleren Rahmani og højre fløjens Samperio sat CD Castellón’s målmand Àlvaro Campos på prøve, med flot redning af målmanden.

CD Castellón fandt dog rytmen efterfølgende og fik et mål på et perfekt indlæg, men alle fem medspillere stod offside, så ligemeget hvem der havde ramt bolden blev der dømt offside og målet blev annulleret. Juan Ortuño, som ramte bolden blev, forståeligt nok, svært skuffet.
Tre minutter før halvlegen sluttede, lykkedes det så for Caye Quintana at sætte det første mål på tavlen for Malaga CF.

Da målscoreren blev udskiftet af Stefan, 63’ minutter inde i opgøret, beviste Stefan Scepovic, at beslutningen skulle have betydning og scorede det andet mål, efter at havde været på banen i to minutter, da han udnyttede en fantastisk kombination mellem Cristian Rodríguez og Joaquín Muñoz til et pletskud. Godt set.
I slutningen af kampen scorede han så sit andet mål og 3-0 var en realitet. Gæsterne forsøgte at få et pynte-mål i de sidste 4+3 minutters spilletid, men forgæves.

Pellicer’s sidste startopstilling så således ud 4-1-4-1
I målet 13. Dani Barrio
18. José Joaquin Matos – 4. David Lombán – 5. Juan de Dios Rivas – 26. Ismael Casas
19. Jozabed
17. Yanis Rahmani – 8. Luis Muños – 7. Cristian Rodríguez – 10. Jairo Samperio
20. Caye Quintana 42’⚽️

Udskiftninger undervejs:
63’  11. Joaquín Muños for Jairo – 14. Stefan Scepovic 65’⚽️86’⚽️ for Caye
76’  46. Haitam Abaida for Y. Rahmani
80’  47. Andrés for Juande

Malagas Borgmester var tilstede til kampen – også for at afslutte sæsonen med en gestus til holdet for deres indsats. Et godt hold er vigtig for Malaga by, som for alle klubbens fans.

Næste store spørgsmål bliver så navnet på næste års træner, men det kommer nok i løbet af et par dage. Hvad Pellicer skal lave efterfølgende, kommer sikkert også frem i dagens lys indenfor kort tid.