DANCON – din sikkerhed for god service, kvalitet og professionalisme

Aircondition / Varmepumpe
En varmepumpe fungerer i princippet som et køleskab men i stedet for at udnytte kulden, udnytter den varmen. Systemet består af to dele, en udedel og en indedel. Varmepumpens udedel trækker varmen ud af luften og sender den ind i boligen, hvor indedelen fordeler varmen. Systemet virker hele året, for selv om lufttemperaturen når helt ned til minus 15 grader, er der stadig naturlig varme i luften, som varmepumpen kan udnytte.

Omvendt kan varmepumpen vendes, så den fungerer som et aircondition anlæg, der leverer kølig luft i de varme sommermåneder.

Aircondition er lig med køling og affugtning af luften i et rum
Ønsket om at kunne nedkøle luften til behagelige temperaturer går helt tilbage i historien. De gamle romere lod vand løbe ned af indvendige kanaler i murerne, for at kunne køle rummene i de varme perioder. Siden dengang er udviklingen som bekendt gået stærkt, og i dag er det muligt at få et TOSHIBA anlæg med følgende funktioner:

 • Køling
 • Opvarmning
 • Affugtning
 • Luftcirkulation
 • Rensning af luften
 • Lavt lydniveau
 • Ultralavt strømforbrug

Energivenlig
Kompressoren i anlægget bruger strøm, men i forhold til en konventionel el-radiator, får man typisk op til 5 gange så meget varme ud. Det er med andre ord en meget energivenlig energikilde, som er med til at reducere CO2 udslippet, samtidig med at du sparer penge.

TOSHIBA modeller
Vi forhandler flere forskellige modeller som f.eks. kanalsystemer og loft- & gulvmodeller. Vi kommer gerne forbi og giver vores uforpligtende bud på en løsning.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål eller prisforespørgelser.

Gulvvarme
Vi udskifter fra gammel gasfyr eller gammel varmepumpe til ny Toshiba Estia varmepumpe.
Der ydes kun 2. års garanti på varmepumpe til gulvvarme.

Pool opvarmning
Pool opvarmning = forlænget badesæson.

Kender du følelsen af, at sænke dig langsomt ned i det lune vand på en halvkold decemberdag. Vandet omslutter dig og en skøn fornemmelse af velvære bruser igennem kroppen.

Facts om pool varmepumper:

 • Forlæng badesæsonen med en varmepumpe
 • Varmeveksler i titanium. 2 års garanti på varmeveksleren.
 • Meget økonomisk i drift uanset om der sammenlignes med opvarmning via gas, olie eller elvarme element.
 • Varmepumpen kan levere næsten op til 5 gange så meget varme som et elvarmeelement, for de samme penge. For 1 KW strøm får du 4,82 KW varme. Selv ved 10 grader leverer varmepumpen 4 gange så meget varme.
 • Enkel og hurtig montering (også på bestående swimmingpools)
 • Varmepumpen er fuldautomatisk. Efter indstilling af termostaten klarer varmepumpen resten.
 • Varmepumpen skal stå udendørs.
 • Fås i forskellige størrelser
 • Det anbefales at bruge poolcover ved brug af varmepumper for at mindske varmetab om natten.

Men hvad er en varmepumpe?
En varmepumpe udnytter den energi som er i luften til at varme vandet i poolen op med. En varmepumpe fungerer som et køleskab – bare omvendt. Det er en billig opvarmningsform, der samtidig er miljø- & klimavenlig (reducerer CO2 udslippet).

Toshiba – aircondition i mere end 50 år.

DANCON har samarbejdet med Toshiba siden 1990. Det er et tæt og mangeårigt samarbejde som begge parter nyder godt af.

Kort fortalt
Siden slutningen af 1950´erne har Toshiba udviklet og fremstillet højteknologiske aircondition anlæg. Toshiba var de første til at introducere Inverter teknologien i slutningen af 1980´erne, som alle producenter af airconditioning anlæg benytter i dag. I 1999 var Toshiba de første til at bryde med branchens syn på miljøpolitik ved at producere anlæg, der kunne benytte det miljøvenlige kølemiddel (R407 og R410), som ikke nedbryder ozonlaget.

Toshibas varmepumper afgiver 4 til 5 gange mere energi end de forbruger i el, hvilket betyder en kraftig besparelse på dine varmeudgifter. Det betyder mindre CO2 udslip og dermed en formindskelse af drivhuseffekten.

Teknik og miljø
Toshiba arbejder kontinuerligt på, at forblive markedsledende indenfor teknik og miljø, og det nyder vores kunder og den næste generation godt af.